Top 5 vakantiebestemmingen met jouw elektrische auto!

Met de zomervakantie in aantocht, is het tijd om te overwegen hoe je jouw reis zo duurzaam mogelijk kunt maken. Elektrisch rijden is natuurlijk hét milieuvriendelijke alternatief voor traditionele auto’s en met de laadpas van ConnectNed kun jij zorgeloos onderweg. Je kunt namelijk laden op meer dan 650.000 locaties door heel Europa die je gemakkelijk vindt in jouw ConnectNed App. Je kunt vast niet langer wachten, dus we geven je de top 5 bestemmingen waar je kunt genieten van een onvergetelijke vakantie! 

1. Schotland: verken de schilderachtige wegen

Beleef avontuur in Schotland met indrukwekkende landschappen en schilderachtige wegen. Het groeiende netwerk van laadpunten, vooral in stedelijke gebieden en langs populaire toeristische routes, maakt een roadtrip door Schotland niet alleen spectaculair, maar ook zorgeloos.

2. Spanje: geniet van zon, zee en duurzame routes

Spanje biedt niet alleen zonovergoten stranden en leuke steden, maar ook een uitstekende infrastructuur voor elektrisch rijden. Het warme klimaat maakt strandvakanties aantrekkelijk. Daarnaast zorgt de groeiende hoeveelheid laadpunten in grote steden en toeristische gebieden ervoor dat jouw stedentrip met een elektrische auto gewoon binnen handbereik is.

3. Frankrijk: ontdek wijngaarden, culinaire ervaringen en groene routes

Frankrijk is niet alleen een paradijs voor culinaire liefhebbers, maar ook voor elektrische autoliefhebbers. Het uitgebreide snelwegennetwerk en de groeiende laadpunten maken roadtrips en aankomen op jouw bestemming een fluitje van een cent. Maar in Frankrijk hoef je je zelfs tijdens landelijke ritten geen zorgen te maken over het vinden van een laadpaal. Het uitgebreide netwerk van laadpunten strekt zich uit tot in de landelijke gebieden, waardoor je met een elektrische auto moeiteloos de uitgestrekte landwegen en pittoreske dorpjes kunt verkennen. Of je nu langs de glooiende wijngaarden van de Bourgogne rijdt, de schilderachtige kustdorpen van Bretagne verkent, of door de groene valleien van de Provence reist: de beschikbaarheid van laadpunten maakt elektrisch rijden in Frankrijk een zorgeloze en plezierige ervaring.

4. Zweden: geniet van scandinavische stijl en prachtige natuur

Zweden staat bekend om zijn vooruitstrevende houding ten opzichte van duurzaamheid, wat zich vertaalt in een uitstekend ontwikkeld laadnetwerk voor elektrische auto’s. De Zweedse overheid en bedrijven hebben aanzienlijk geïnvesteerd in laadinfrastructuur, waardoor je moeiteloos toegang hebt tot laadpunten, zelfs in afgelegen gebieden. Dankzij dit uitgebreide netwerk kun je zonder zorgen door Zweden reizen en genieten van de prachtige natuurlijke landschappen, zoals de uitgestrekte bossen, heldere meren en schilderachtige dorpjes. Bovendien stimuleert Zweden elektrisch rijden met incentives, zoals gratis parkeren voor elektrische voertuigen, waardoor het land een ideale bestemming is voor duurzame roadtrips. 

5. Noorwegen: de absolute nummer 1 als het aankomt op elektrisch rijden

Als wereldleider in elektrisch rijden biedt Noorwegen een vooruitstrevende laadinfrastructuur en een positieve houding ten opzichte van elektrische voertuigen. Reizen door Noorwegen met een elektrische auto is probleemloos en duurzaam, waardoor je optimaal kunt genieten van de prachtige fjorden, bergen en schilderachtige dorpjes.

Met deze top 5 bestemmingen kun je jouw elektrische auto optimaal benutten en genieten van een duurzame vakantie vol avontuur en ontdekkingen. Dus pak je koffers, laad je auto op en ga op weg naar een onvergetelijke reis!

ConnectNed
Scroll naar boven