Europese Green Deal grote stimulans voor uitbreiding laadpaalnetwerk

De Europese Commissie presenteerde in juli 2021 haar zeer ambitieuze pakket aan maatregelen om de klimaatdoelstelling van 2030 te halen. Commissaris Frans Timmermans van de Green Deal heeft de doelstellingen helder uiteengezet. Deze zijn fors maar gaan ons wel daar brengen waar we willen zijn: op de goede weg naar een gezonder (leef)klimaat door een reductie van minstens 55% van de CO2-uitstoot. Uiteindelijk willen we samen tot klimaatneutraliteit komen in 2050.

Het is opvallend dat de Europese Commissie de prijzen van onder andere brandstof voor auto’s wil verbinden aan de hoeveelheid CO2 die ze uitstoten. Ook ligt er een conceptvoorstel voor de aanscherping van de emissie-eisen die gesteld worden aan nieuwe (bedrijfs)wagens en busjes. Is de verbrandingsmotor op termijn voltooid verleden tijd? De plannen liggen zeker gevoelig maar zullen tegelijkertijd een enorme extra boost geven aan elektrisch rijden – en dus aan de behoefte aan laadpalen in Europa. Binnen de Green Deal worden dan ook miljoenen gereserveerd om aan de behoefte aan laadpalen tegemoet te komen. Deze behoefte wordt nu ingeschat op circa 4 miljoen (extra) laadpalen.

ConnectNed draagt graag bij aan een duurzamer Nederland en onderschrijft bovenstaande ambities. Samen gaan we 100% voor elektrisch rijden. Doe jij ook mee?

ConnectNed
Scroll naar boven